Петел след какво се случва след трагедиите в Косово. Косовската полиция

...
Петел след какво се случва след трагедиите в Косово. Косовската полиция
Коментари Харесай

Косовската полиция уби трети нападател, терористите разполагат и с гранати

" Петел " след какво се случва след нещастията в Косово. 

Косовската полиция заяви, че при престрелките с полицията са били убити трима от общо към 30 нападатели, които рано тази заран убиха полицейски чиновник и раниха още един в село в обитаемото със сръбско болшинство Северно Косово, заяви Ройтерс.

Според информациите нападателите са се барикадирали в манастир в село Банска, където през нощта направиха нападението над патрул на косовската полиция. По данни на диоцеза на Сръбската православна черква в Косово в манастира се намират поклонници от Нови Сад и гостуващ свещеник, които са потърсили сигурност навътре в обителта.

По данни на косовските власти нападателите са тежко въоръжени с огнестрелно оръжие и гранати и разполагат с бронирани машини.

Косовският министър председател Албин Курти и президентът Вьоса Османи упрекнаха за нападението подкрепяни от Сърбия незаконни групи. Белград отхвърли тези изказвания. По-късно се чака изказване на сръбския президент Александър Вучич, разяснява Българска телеграфна агенция.

Нападението над патрул на косовската полиция беше наказано от Европейски Съюз и от Съединени американски щати, а американското посолство в Прищина съобщи, че косовската полиция има отговорността за налагането на върховенството на закона в региона.

Мисията на НАТО КейФОР разгласи, че разполага със сили в региона, които ще се намесят, в случай че възникне нужда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР